امروزه برنج دودی مرغوب و خوش عطر در کارخانه ها تولید می شوند و کمتر تولید کننده ای از روش های سنتی و قدیمی حهت این امر استفاده می کند. آیا با تولید صنعتی این نوع برنج ایرانی آشنایی دارید؟
در گذشته برای تولید برنج دودی در محیط های باز و در کنار شالیزارهای برنج، از هیزم و چوب درختان جهت دودی کردن برنج ها بهره می بردند. به این صورت که کوهی از برنج درست می کردند و در پایین آن هیزم ها را آتش می زدند تا دود حاصله به درون و وسط برنج ها نفوذ یابد.
امروزه روش های قدیمی تقریباً منسوخ شده و تنها کشاورزان در روستاها آن را به کار می گیرند، این روش علاوه بر زمان بر بودن، از نظر بهداشتی تایید شده نمی باشد اما انواع کارخانه تولید برنج دودی از روش ها و دستگاه های مدرن جهت دودی کردن برنج ها استفاده می کنند.
معمول ترین روش نیز بهره گیری از بخار آب جهت انتقال ویتامین های موجود در سبوس برنج به دانه است که در محیط و شرایط کاملاً بهداشتی صورت می گیرد.
تولید برنج دودی مرغوب با این روش با سرعت بسیار زیاد صورت می گیرد و روزانه هزاران کیلو از این نوع برنج بسته بندی و روانه بازار مصرف می شوند.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
فهرست